Have Faith
Scars to your beautiful
Thursday, 19 April 2018 | 0 diamond (s)!

our differences make us unique in our own ways


"Cantiklah dia tu!"

So, normally definisi cantik tu - putih, tinggi, kurus, flawless.

Betul tak? 


Ramai tak orang gemuk diagung-agungkan sebagai instafamous? 

Ramai tak orang berjerawat diagung-agungkan sebagai model?

Ramai tak orang hitam diagung-agungkan sebagai pelakon terkenal?


Dulu bila mula-mula jadi pelakon, ala selebetnya, dengan hitamnya, gemuknya. Bila dah ada duit, orang cucuk vitamin C nak putih, makan detox nak kurus, pergi workout nak kurus


Semuanya sebab mentaliti masyarakat. Yang kurus, yang putih, itu yang cantik. And semua orang berpusu-pusu nak jadi cantik. Sebab apa?


Beautiful people get better treat


Bila dah cantik, baru senang buat duit kat instagram. Buat paid review, bila duit dah banyak, boleh buat business. Kalau instafamous promote barang, laju je barang habis. Sebab dia cantik, dia famous. Orang cantik je boleh jadi famous. Kan? :')


Susah kan nak ucap alhamdulillah sedangkan ramai lagi yang tak cukup sifat - takde tangan, takde kaki

Tapi bila semakin matang, aku dah boleh fikir, kecantikan ni benda subjektif. Asalkan kawan kawan aku terima aku seadanya, tu dah buat aku lebih dari happy.


Perempuan memang cantik, tapi perempuan lagi cepat nampak tua dari lelaki. Sebab Allah nak uji , lelaki ni sukakan perempuan tu sebab kecantikan ke, atau sebab hati dia. 


Kecantikan tu akan pudar, yang akan kekal tu hati kita 

Tak guna kalau cantik, tapi mulut celupar. 

Tak guna kalau cantik, tapi seksi.

Tak guna kalau cantik, tapi tudung terjojol dada

Tak guna kalau cantik, tapi langgar perintah allah

Tak guna kalau jadi manusia, tapi tak solat








bye! xoxo


Older Post
Hello


Hi there! Thank you for coming. Feel free to hit up the follow button. Have a blast day ahead!

Posts Owner Site

😥😥😥😥

Credits

Basecode by : Nadya and Qistina
Re.Design : Miss_Hana
Own this blog : The Potato

Best View at GOOGLE CHROME!